Skip to content

Pede B x DJ Noize x Lydmor

LydBror, CD

DKK 130,-
Signeret

Denne vare er desværre udsolgt.

Skriv dig på vores mailingliste og vær blandt de første der får besked når der kommer nye varer.

Produktbeskrivelse

Vi kender pt. ikke den eksakte leveringsdato for dette produkt.


Tilbage i 2014 overraskede rapperen Pede B og produceren DJ Noize ved at lave en hel udgivelse baseret på lydbidder fra Alberte Windings bagkatalog. “Vi Hjerte Alberte” blev en kultklassiker i dansk hiphop, og her syv år senere udkommer den åndelige efterfølger, hvor producer og sangerinde Lydmors bagkatalog bruges som inspiration.

En af de helligste traditioner i rap og hiphop er samplingens kunst. Hvor eksisterende værker klippes op, manipuleres og leges med, til der opstår ny musik. Oftest holdes det hemmeligt, hvor man sampler fra, men i særlige tilfælde udkommer hele værker, der kun benytter samples fra samme artist. Det er tilfældet på albummet “Lydbror”, hvor ti numre tager udgangspunkt i samples fra den hypede producer og sangerinde Lydmors omfattende bagkatalog.

Ideen til projektet startede, da den tidligere verdensmester i mix og erfarne hiphop-producer, Kim Saether alias DJ Noize, så en koncert med Lydmor i Brøndby. Han var bekendt med hendes musik, men live-oplevelsen bragte helt nye aspekter af sangene frem. Han vurderede, at lydbilledet egnede sig perfekt til hiphop-produktioner, og gik umiddelbart efter i gang med at indkøbe Lydmors LP’er, klippe op og editere. Hvad der først skulle have været et instrumentalprojekt, fangede rapperen Pede B’s interesse, og de to gik i gang med at indspille “Lydbror” i foråret 2021.